Reepjes biefstuk met hete bliksem en siroop van aceto-balsamico en cranberry’s
40-60 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

4 biefstukjes
4 aardappels (kruimig, geschild)
2 goudreinetten (¾ geschild in blokjes; ¼ in partjes)
40 g roomboter
3 eetlepels room
½ flesje aceto-balsamico
2 eetlepels suiker
100 gram cranberry’s
4 groene asperges
4 eetlepels vloeibare boter

Bereidingswijze

Kook de aardappels met ¾ van de goudrenetten gaar en stoom ze droog, pureer ze en voeg daar het klontje boter en de room aan toe. Breng de hete bliksem op smaak met peper en zout.

Kook de aceto-balsamico met de suiker in tot siroopdikte. Laat deze licht afkoelen en voeg er de cranberry’s en de partjes appel aan toe. Laat dit op een lauwwarme plek staan.

Bak de biefstukjes rosé aan in vloeibare boter, en snijd ze in plakken.

Maak de borden op als op de foto, dus met de hete bliksem onderop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!