Reerug met oesterzwammenjus, citroenrisotto en stoofpeertjes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Overig
Kerst

Ingrediënten

500 g reerugfilet
400 g oesterzwammen
250 ml paddenstoelenbouillon
70 g bakboter
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kardemompoeder
3 eetlepels bloem
50 ml madeirawijn

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem met kardemonpoeder, zout en peper en besmeer hiermee het vlees. Verwarm 20 gram boter met de olijfolie, bak hierin het vlees snel rondom bruin en haal het vervolgens uit de pan.

Stap 2.
Smelt de rest van de roomboter in een braadpan en smoor hierin de oesterzwammen. Voeg de bouillon toe met de wijn, leg het vlees in de pan en plaats het geheel zonder deksel in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 10 minuten garen tot het vanbinnen mooi rosé is. Serveer met citroenrisotto en stoofpeertjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!