Ingrediënten
250 g kalfsgehakt
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
100 g gemengde paddenstoelen, fijngesneden
2-3 eetlepels truffelolie
4 eetlepels paddenstoelen-truffeltapenade
200 g ricotta
20 reuzenschelpen-pasta
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1.
Fruit het sjalotje in een koekenpan met warme olijfolie. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het op smaak met zout en peper en schep er de paddenstoelentruffeltapenade doorheen. Voeg er vervolgens de ricotta aan toe, roer het goed door elkaar en verwarm het geheel.
Stap 2.
Kook ondertussen de reuzenschelpen volgens de beschrijving op de verpakking en laat deze goed uitlekken.
Stap 3.
Vul de schelpen met het gehaktmengsel en leg 5 schelpen op een bord.
Stap 4.
Druppel er wat truffelolie overheen en garneer dit gerecht met de fijngehakte peterselie.