Ingrediënten
- 1 kilo ribeye aan een stuk
- 100 g boter
- 4 stronkjes witlof
- Peterselie
- 200 g gemengdekastanjechampignons,
- sjitaki’s en beukenzwammen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in 40 gram boter rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en leg het in de braadslede op een rooster. Zet de oven terug naar 150 graden en laat het vlees er 18 minuten in. Schakel de oven vervolgens terug naar 100 graden en braad het vlees nog eens 15-18 minuten. Controleer de gaarheid met een kernthermometer (rosé: 50-55 graden, doorbakken: 60-65 graden).
Neem het vlees uit de braadslede. Roer er 20 gram boter door en de aanbaksels los.
Borstel de paddenstoelen goed schoon en snijd de grote exemplaren klein. Bak ze met wat boter gaar.
Snijd de witlof in tweeën en bak deze gaar in wat boter. Breng dit alles op smaak met peterselie, peper en zout. Snijd het vlees in plakken en serveer met de paddenstoelen en de witlof.