Ribkarbonade gevuld met brie en spinazie
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 dikke ribkarbonades
Zout en peper
100 g ontdooide diepvriesspinazie
75 g roombrie
20 g pijnboompitten
2 el vloeibare boter

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de karbonades aan de zijkant een stukje in met een scherp mes, zodat er een holletje ontstaat. Bestrooi de karbonades van binnen en buiten met zout en peper. Knijp de spinazie heel goed uit en verdeel in vieren. Snijd de brie in vier gelijke stukken. Druk de pijnboompitten in de brie en stop dit in het holletje van de karbonade.

Stap 2.
Vul verder met de spinazie en zet de opening vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades rondom bruin. Leg ze in een braadslee en bak ze nog 20 minuten in de hete oven. Lekker met geroosterde aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!