Ribkarbonade met kappertjesjus en mini tarte tatin van gekonfijte tomaat
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades (200 gr per stuk)
  • 2 el olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 2 el kappertjes
  • 5 Tasty Tom tomaten
  • 2 el basilicumolie
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 50 g Pecorino kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 90 °C. Ontvel de tomaten door ze aan de onderkant kruislings in te snijden en een paar seconden onder te dompelen in kokend water. Laat ze schrikken onder de koude kraan en ontvel de tomaten. Snijd elke tomaat in 6 partjes.
  2. Verdeel de tomaten over een ovenschaal en besprenkel ze met basilicumolie, peper en zout en plaats ze 75 minuten in de oven.
  3. Zet de oventemperatuur op 200 °C. Vet tarte-tatinvormpjes in en verdeel hierover de partjes tomaat dakpansgewijs. Leg er de plakjes bladerdeeg overheen, stop ze iets in en prik er met een vork gaatjes in. Bak de tarte tatins in 20 tot 25 minuten krokant en gaar.
  4. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ribkarbonades op hoog vuur rondom bruin. Zet de warmtebron lager, voeg 20 g roomboter toe en laat het vlees nog 10 minuten rustig bakken.
  5. Haal het vlees uit de pan en smelt de rest van de boter bij het braadvocht en voeg de kappertjes toe.
  6. Draai op elk bord een tarte tatin om en rasp er een beetje Pecorino overheen.
  7. Leg de karbonade bij de tarte tatin en schep er wat kappertjesjus overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 51 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 19 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!