Riblap uit de oven met gember en sinaasappels
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo runderriblap aan één stuk, opgebonden als rollade
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 8 sjalotjes (gepeld, in vieren)
  • 1 stukje verse gember (ca. 2 cm, geraspt)
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 400 ml vleesbouillon (van bouillonblokje)
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Bloem
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en 2 eetlepels boter in een braadpan. Leg de rollade in de hete pan. Bak het vlees rondom totdat deze mooi bruin is. Leg de rollade even op een bord.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden. Fruit de sjalotjes en gember in het braadvet. Giet de bouillon en het sinaasappelsap erbij. Voeg de marmelade, sojasaus, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en verwarm deze zonder te koken. Leg het vlees erin, zet de pan met deksel erop in de oven en stoof de rollade circa 2 uur tot het vlees zacht is.
  3. Haal de rollade uit de saus en knip het touw eraf. Rol de rollade strak in folie en laat hem afkoelen. Zeef de saus en kook hem in. Snijd de afgekoelde rollade in plakken van ongeveer 1 centimeter, bestuif ze met wat bloem en bak ze kort om en om.
  4. Leg op elk bord twee plakken vlees en giet de saus erover. Lekker met rijst en een salade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 53 G.
VET: 38 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!