Riblappen
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen
  • 75 g blokjes ontbijtspek
  • zout en peper
  • 100 g boter
  • 2 uien, in grove stukken
  • 2 tomaten, in grove stukken
  • 1 l bouillon van 2 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 el mosterd
  • scheutje azijn

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de riblappen met zout en peper.
  2. Verwarm de boter in een juspan en braad de riblappen om en om aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het overgebleven vet de spekblokjes zachtjes uit.
  3. Voeg de ui en tomaat toe en bak even mee. Leg het vlees weer terug in de pan en blus af met de bouillon.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep even om. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in circa 2.5 uur op een zacht vuurtje stoven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!