Ingrediënten
100 g ontbijtspekblokjes, fijngesneden
200 g snelkookrijst
1 groentebouillontablet
100 g diepvries of vers gedopte doperwten
2 wortels, in kleine blokjes
100 g maïskorrels
6 radijzen, in kleine blokjes
1/4 komkommer, in kleine blokjes
1/2 appel, in kleine blokjes
50 g blanke rozijnen
Zout en peper
2 el zonnebloemolie
Vers citroensap
Bereidingswijze
Bak de fijngesneden spekblokjes uit in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met groentebouillontablet en kook de doperwten de laatste minuut met de rijst mee. Doe over in een vergiet en laat snel afkoelen in een wijde schaal. Vermeng nu alle ingrediënten met de rijst en doperwten en breng op smaak met wat olie, citroensap, zout en peper. Laat de salade volledig afkoelen voordat je hem in de koelkast zet.