Rijstsalade in de kleuren van de regenboog
0-20 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

100 g ontbijtspekblokjes, fijngesneden
200 g snelkookrijst
1 groentebouillontablet
100 g diepvries of vers gedopte doperwten
2 wortels, in kleine blokjes
100 g maïskorrels
6 radijzen, in kleine blokjes
1/4 komkommer, in kleine blokjes
1/2 appel, in kleine blokjes
50 g blanke rozijnen
Zout en peper
2 el zonnebloemolie
Vers citroensap

Bereidingswijze

Bak de fijngesneden spekblokjes uit in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met groentebouillontablet en kook de doperwten de laatste minuut met de rijst mee. Doe over in een vergiet en laat snel afkoelen in een wijde schaal. Vermeng nu alle ingrediënten met de rijst en doperwten en breng op smaak met wat olie, citroensap, zout en peper. Laat de salade volledig afkoelen voordat je hem in de koelkast zet.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!