Ingrediënten
1 dikke plak ham van circa 150 g, in reepjes
200 g basmatirijst
zout
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl trassi
1 mespunt ketoembar
1 mespunt laos
1 el olie
5 el gemalen kokos
1 handje ongezouten pinda’s
150 g uitgelekte maïskorrels
3 bosuitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst in water met zout in circa 15 minuten gaar. Giet de rijst af en laat op een bord uitdampen en afkoelen.
Stap 2
Vermeng ondertussen de sjalot en knoflook met de specerijen en een snufje zout en fruit alles in de olie zachtjes aan. Voeg de kokos toe en laat deze zachtjes meebakken tot ze lichtbruin is. Schep de pinda’s erdoor en laat alles afkoelen in een schaal. Schep de afgekoelde rijst en kokospinda’s, de hamreepjes, maïs en bosui door elkaar en laat op kamertemperatuur op smaak komen.