Rillettes van varkensvlees
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

500 g procureur
200 g reuzel
1 blaadje laurier
Mespuntje nootmuskaat
2 blaadjes salie

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd het vlees in blokjes en verwarm de reuzel op laag vuur. Voeg het vlees toe met de kruiden en laat 3-4 uur garen op een zo laag mogelijk vuur of in een oven van 110 graden. Het vlees mag niet kleuren. Voeg wanneer het vlees dreigt te gaan bakken een paar lepels water toe.

Stap 2.
Haal het vlees van het vuur of uit de oven en trek het vlees met twee vorken tot fijne draadjes. Zeef het vlees en vang het vet op. Roer een paar eetlepels van het opgevangen vet door het vlees en breng flink op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Schep de rillettes in een schone pot en laat afkoelen. Schenk zoveel reuzel op de rillettes dat er een laag van ongeveer een centimeter op komt te liggen. Laat het geheel afkoelen en hard worden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!