Ingrediënten
500 g procureur
200 g reuzel
1 blaadje laurier
Mespuntje nootmuskaat
2 blaadjes salie
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd het vlees in blokjes en verwarm de reuzel op laag vuur. Voeg het vlees toe met de kruiden en laat 3-4 uur garen op een zo laag mogelijk vuur of in een oven van 110 graden. Het vlees mag niet kleuren. Voeg wanneer het vlees dreigt te gaan bakken een paar lepels water toe.
Stap 2.
Haal het vlees van het vuur of uit de oven en trek het vlees met twee vorken tot fijne draadjes. Zeef het vlees en vang het vet op. Roer een paar eetlepels van het opgevangen vet door het vlees en breng flink op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Schep de rillettes in een schone pot en laat afkoelen. Schenk zoveel reuzel op de rillettes dat er een laag van ongeveer een centimeter op komt te liggen. Laat het geheel afkoelen en hard worden.