Risotto met asperges, pancetta en babyspinazie
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 80 g pancetta
  • 20 witte asperges
  • 400 ml groentebouillon
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el geklopte slagroom
  • 100 g babyspinazie
  • 2 el witte port
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en verwijder de onderkant. Snijd de asperges heel klein (ter grootte van een rijstkorrel).
  2. Kook de aspergerijstkorrels in de bouillon beetgaar, tot het vocht is verdampt.
  3. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, room en olijfolie toe.
  4. Snijd de pancetta in kleine stukken en bak deze even in een droge koekenpan tot het knapperig bruin is.
  5. Verwarm de aspergerisotto tot die smeuïg is.
  6. Leg een kookring van 10 cm doorsnede op voorverwarmde borden en schep hier de aspergerisotto in. Verdeel de spinazieblaadjes en de pancetta over het bord.
  7. Blus het vet uit de pan af met een scheutje witte port en schep dit over de babyspinazieblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 300 KCAL (1260 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 25 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!