Risotto met walnotenolie en peer
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

  • 150 g roomboter
  • 2 Conference peren, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 g risottorijst
  • 150 ml sherry
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 tl kurkuma
  • 1 takje tijm, de blaadjes
  • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1el roze peperbessen, geplet
  • 8 amarettikoekjes
  • 2 el walnotenolie
  • peper

Bereidingswijze

  1. Smelt 100 g roomboter in een koekenpan en bak hierin de peren tot ze zachter zijn.
  2. Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de risottorijst toe en bak dit totdat de rijstkorrels ook glazig zien. Blus het af met de sherry en laat het vocht grotendeels verdampen.
  3. Voeg telkens een flinke scheut kippenbouillon toe en roer rustig totdat de bouillon is verdampt. Herhalen tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Breng de risotto op smaak met kurkuma, tijm en peper. Roer de resterende boter en de walnotenolie erdoorheen en voeg tot slot de Parmezaanse kaas toe.
  5. Verdeel de risotto over 4 borden, leg er de plakjes peer op, bestrooi het geheel met de roze peperbessen en verkruimel de amarettikoekjes eroverheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1031 KCAL (4299 KJ). VET: 57 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). EIWIT: 22 G. KOOLHYDRATEN: 96 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!