Roast beef met pikante rub
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 600 g rosbief
  • 2 eetlepels oploskoffie (espresso)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 4 zoete aardappelen
  • 50 g zwarte olijven
  • 15 g verse koriander
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Maak een rub door de oploskoffie te mengen met de basterdsuiker, korianderzaad, komijn-, paprika- en chilipoeder en voeg naar smaak zout toe. Wrijf het vlees in met deze rub, dek het geheel af met vershoudfolie en laat dit 30 minuten rusten.
  2. Bestrijk het vlees met 3 eetlepels olijfolie en gaar het vlees op de barbecue in 20-25 minuten medium rare. Je kunt de rosbief ook aanbraden in de pan en daarna in de oven op 180 graden in 20-25 minuten mooi rosé laten worden (beide tot een kerntemperatuur van 52 graden).
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in de lengte in plakken van een halve centimeter. Rooster ze in een grillpan of tosti-ijzer in 4 minuten gaar.
  4. Snijd plakken van de rosbief. Serveer ze in een schaal met de zoete aardappel, zwarte olijven en verse korianderblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 611 KCAL (2.560 KJ). EIWIT: 49 G.
VET: 24 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 45 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!