Ingrediënten
4 stuks rode mulfilet
4 eetlepels bloem
1 paksoi
1 dl kreeftenbouillon
Snufje kerriepoeder
1 steranijs
1 theelepel Pernod
1 eetlepel oestersaus
1 sinaasappel
20 g suiker
4 draadjes saffraan
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 90 graden. Schil de sinaasappel. Probeer daarbij zo weinig mogelijk wit mee te schillen! Blancheer de schillen twee keer gedurende
ongeveer 30 seconden in kokend water.
Stap 2.
Voeg de suiker toe en breng het water aan de kook. Laat de geblancheerde schillen in het suikerwater koken tot er nog een kwart overblijft.
Stap 3.
Droog de schillen zo lang mogelijk in de oven en snijd ze fijn. Bebloem de velkant van de rode mulfilets. Bak de filets ver volgens (in ongeveer 2 minuten) krokant in een pan met antiaanbaklaag.
Stap 4.
Warm de kreeftenbouillon op met de kerrie, saffraan, Pernod en steranijs en zeef de bouillon na ongeveer 20 minuten. Laat de bouillon vervolgens afkoelen.
Stap 5.
Blancheer de paksoi in zout water en snijd er fijne repen van. Roerbak de paksoi met wat oestersaus.
Stap 6.
Verdeel de paksoi over de borden en leg de rode mul erop. Bestrooi de vis met de sinaasappelschil en druppel de kreeften saus rond de vis.