Ingrediënten
100 g gerookte spekblokjes, in kleine stukjes
1 eetlepel olijfolie
350 g varkenshaas, in blokjes van 2-3 cm
1 grote ui, versnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 paprika’s (rood, geel en groen), zaad verwijderd en in kleine stukjes
250 g Griekse rode rijst (gekookt met tomatenpuree)
4 tomaten, in kleine stukjes
2 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
750 ml kokend water
200 g mais uit blik, uitgelekt
Een handvol bladpeterselie, fijngesneden
1 citroen, in schijfjes
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes ongeveer 2 minuten op matig vuur. Voeg de olijfolie en varkenshaas toe, zet het vuur hoger en bak het vlees in 5 minuten goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika gedurende 5 minuten. Meng vervolgens de rijst, tomaat, laurier en tijm erdoor en voeg het vlees weer toe. Schenk hierna het hete water erbij en breng al roerende aan de kook. Laat de paella 25 minuten sudderen op laag vuur.
Schep de mais met een vork luchtig door de paella. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen
tot het vocht is opgenomen en de groenten en rijst beetgaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes en de tijm en breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot de peterselie erdoor. Serveer met de citroen.