Ingrediënten
4 rode uien (middelmaat)
100 ml witte wijn
50 g pijnboompitten
100 g gerookte spekblokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2.
Pel de uien en snijd op driekwart de bovenkant eraf. Hol de uien zo ver mogelijk uit met een klein mesje en snijd de rest fijn. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg de witte wijn en 100 ml water toe. Dek luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 minuten in de oven gaarstoven.
Stap 3.
Fruit de fijngesneden ui met knoflook zachtjes ongeveer 5 minuten in een beetje olie. Voeg de gerookte spekblokjes toe en bak nog 3 minuten. Voeg daarna de pijnboompitten toe en bak alles totdat de pitten licht kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uien met het mengsel en zet het geheel nog 10 minuten in de oven.