Roerbak van schnitzelreepjes en spruitjes
0-20 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

400 g ongepaneerde varkensschnitzel
Zout en peper
400 g kleine spruitjes, panklaar
1 tl kerriepoeder
2 el wokolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de spruiten doormidden en blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Snijd de schnitzel in dunne reepjes en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Verwarm de olie in de wok en fruit de ui lichtbruin, voeg de knoflook en de vleesreepjes toe en roerbak verder tot het vlees mooi bruin is. Bak op zacht vuur de spruitjes de laatste 4 minuten mee en schep de cashewnoten er als laatste doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!