Roergebakken hamlapjes met noodles
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 400 g hamlapjes (in reepjes),
  • ½ dl ketjap,
  • 1 eetlepel verse gember (fijngeraspt),
  • 3 eetlepels oestersaus,
  • ½ bosje paksoi (in repen),
  • 1 bosje lente-uitjes (fijngesneden),
  • 1 eetlepel maïzena,
  • 200 g noodles (gekookt of geweld in de groentebouillon),
  • 5 dl groentebouillon,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 100 g atjar

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillon en wel de noodles erin. Marineer de reepjes hamlap in een mengsel van de gember en de helft van de ketjap en oestersaus. Bind de marinade met een beetje maïzena.
  2. Zet een wokpan op het vuur. Als de pan een beetje begint te roken de olie toevoegen. De groenten lekker hard wokken tot ze flink kleur hebben.
  3. Haal de groenten uit de pan en maak de pan droog met wat keukenpapier, zet hem weer op het vuur totdat hij heet is. Wok dan de reepjes vlees tot ze bruin en gaar zijn. Voeg nu de groenten en noodles toe. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg de resterende oestersaus en ketjap toe.
  4. Serveer met chopsticks (stokjes) en wat atjar.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!