Roggebrood met rookvlees, zuurkool en mierikswortel
0-20 minuten
Stoven
6 personen
Hapjes/Amuse
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

6 plakjes roggebrood
12 plakjes runderrookvlees
1 eetlepel boter
250 g wijnzuurkool, uitgelekt
2 sjalotjes, fijngesneden
100 g verse roomkaas
1 eetlepel mierikswortel, uit een potje
6 augurken, in plakjes

Bereidingswijze

Snijd de plakjes roggebrood in tweeën.

Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de zuurkool toe. Laat dit ongeveer 10 minuten
zachtjes stoven.

Meng de roomkaas met de mierikswortel.

Besmeer de roggebroodplakjes met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de
zuurkool en de plakjes runderrookvlees over het brood en leg er tot slot wat plakjes
augurk (en eventueel wat cress) op.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!