Rollade met sinaasappel en spinazie
40-60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

750 g varkensrollade
1 eetlepel olie
2 eetlepels roomboter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sinaasappels, dik geschild en in plakken
2 theelepels komijnzaad
300 ml slagroom
200 ml droge sherry
400 g krieltjes in de schil
300 g jonge bladspinazie

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de olie met 1 eetlepel boter in een pan en braad hierin de rollade in 10 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper.

Stap 2.
Voeg 1 gesneden sinaasappel, de knoflook en de komijn toe aan het vlees. Blus af met de room en de sherry en laat 45 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Voeg na 20 minuten de krieltjes toe.

Stap 3.
Wok de spinazie in 1 eetlepel boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst toe samen met de tweede gesneden sinaasappel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!