Rollade van bavette met pijnboompitten
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 800 g bavette
- 20 g pijnboompitten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el verse tijm, fijngesneden
- 1 el verse oregano, fijngesneden
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 el kappertjes
- 2 el roomboter
- peper en zout
- slagerstouw (vraag het je Keurslager)
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 25 – 30 minuten
Wachttijd: 10 minuten
- Vlinder de bavette. Dit doe je door de bavette in de lengte doormidden te snijden en de twee delen aan één kant verbonden te laten. Vouw de bavette open als een boek, zodat het vlees dunner en gelijkmatiger is. Bestrooi met peper en zout.
- Doe de pijnboompitten, rode ui, knoflook, tijm, oregano, bieslook en kappertjes in een keukenmachine en meng ze tot een pasta. Smeer de pasta gelijkmatig over de bavette en rol de bavette op tot een rollade. Gebruik slagerstouw om de rollade vast te binden. Begin met het knopen van een touw in de breedte aan het begin en einde van de rollade. Vervolgens knoop je een touw over de lengte en sluit je af door opnieuw in de breedte te knopen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan. Bak de rollade in 1 tot 2 minuten rondom bruin. Plaats de rollade in een ovenschaal en schenk het braadvet erover. Bak de rollade in het midden van de oven gedurende 25 tot 30 minuten, totdat deze gaar is en een kerntemperatuur van 50 tot 55 graden heeft bereikt.
- Leg de rollade op een voorverwarmd bord en bedek deze losjes met aluminiumfolie. Laat het vlees zo’n 10 minuten rusten. Snijd de bavette-rollade in gelijke plakken.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 312 KCAL (1316 KJ). VET 12,9 G (WAARVAN 7,0 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 5,1 G. EIWIT 44,4 G. VEZELS 1,1 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!