Rollade van kalkoendij gevuld met walnotenpesto
langer dan 60 minuten
Braden
6 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Internationaal
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 kalkoendijen a 250 g, zonder bot, met vel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel tijm, gehakt
  • Halve eetlepel rozemarijn, gehakt
  • 3 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 eetlepels walnootolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazel en walnoten kort in een koekenpan. Meng de knoflook met de kruiden, noten, Parmezaan en vijf eetlepels olijfolie. Breng de pesto op smaak met zout en (vers- gemalen) peper.
  2. Leg de vier kalkoendijen op een plank met de binnenkant naar boven. Bestrijk deze met vier eetlepels walnootolie. Doe op twee van de vier dijen wat pesto en leg de andere twee er met de binnenkant naar beneden bovenop. Bind het geheel met slagerstouw op tot twee rollades.
  3. Besmeer de rollades met de resterende walnootolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de barbecue tot 120 graden. Laat de rollades uit het midden (indirect) langzaam 1,5 uur garen tot een kerntemperatuur van 80 graden. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nog 15 minuten rusten.
  5. Snijd de rollade in plakken en serveer ze, bijvoorbeeld met de salade met bloemkool- roosjes.

Voedingswaarde per persoon
451 kcal (1.892 kj). eiwit: 31 g. vet: 35 g (waarvan 29 g onverzadigd). koolhydraten: 3 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!