Rollade van procureur met vruchtensaus en taartje met miso-prei
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg procureurrollade
  • 3 takjes rozemarijn, de blaadjes
  • 75 ml olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 100 g roomboter
  • 1 tl peper
  • aluminiumfolie

Benodigdheden vruchtensaus:

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 20 g roomboter
  • 1 el sambal badjak
  • 225 g fruitcocktail, uitgelekt (sap bewaren)
  • 565 g ananasschijven, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 3 gemberbolletjes, zeer fijngesneden
  • Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. Haal de rollade 2 uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Pureer de blaadjes rozemarijn met olijfolie, zeezout en peper. Wrijf hiermee het vlees goed in.
  3. Verhit de roomboter en de rest van de olijfolie met rozemarijn in een braadpan tot het schuim weggetrokken is en braad de rollade 2 tot 3 minuten rondom aan totdat deze mooi bruin is.
  4. Zet het vuur lager en braad de rollade (met de deksel schuin op de pan) op een kerntemperatuur van 75 graden (circa 1 uur). Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voordat je deze in plakken snijdt.

Kijk voor het recept van het miso-prei taartje op onze site.

Bereiding vruchtensaus:

  1. Fruit de ui glazig in de roomboter en voeg de sambal badjak toe. Zet het vuur lager.
  2. Voeg 100 ml van het sap van de fruitcocktail toe en daarna de gember, en de uitgelekte fruitcocktail en ananasschijven. Warm goed door. Is de saus te vochtig? Bind dan met aardappelzetmeel.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 930 KCAL (3869 KJ). VET: 68,4 G (WAARVAN 34,9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 51,9 G. KOOLHYDRATEN: 25,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!