Rollade van runderzijlende gevuld met truffelpaddenstoelen
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg runderzijlende
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el tijmblaadjes
  • 4 el olijfolie met truffelaroma
  • 50 g roomboter
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten

  1. Bak de zeer fijngehakte paddenstoelen in een antiaanbakpan in olijfolie op hoog vuur totdat ze vocht loslaten. Laat het vocht verdampen, voeg 25 g roomboter toe, de olijfolie met truffelaroma en de tijmblaadjes en bak het geheel nog een paar minuten door. Breng het op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
  2. Snijd de runderzijlende over de lengte in, maar snijd het vlees net niet helemaal door (het zogeheten ‘vlinderen van vlees’). Klap de zijlende open en snijd vanuit het midden over de lengte het vlees zowel naar links als naar rechts in, maar ook nu niet helemaal door. Zo ontstaat een grote lap.
  3. Bestrooi het vlees met peper en zout en verdeel er het paddenstoelenmengsel overheen. Rol het vlees op en bind het vast met slagers-/keukentouw.
  4. Verwarm de oven op 180 graden. Smelt 25 gram roomboter in een koekenpan en braad de rollade op middelhoog vuur kort rondom bruin.
  5. Leg de rollade in een braadslede met rooster en braad het vlees in ongeveer 15 minuten tot een kerntemperatuur van 47 graden. Haal het uit de oven en laat het vlees een kwartier rusten.
  6. Snijd de rollade in plakken van ongeveer 1 tot 2 cm en serveer het vlees met een portsaus van de Keurslager.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 700 KCAL (2940 KJ). EIWIT: 57 G. VET: 48 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!