Romig soepje van Zaanse mosterd met Kempische ham en basilicum
0-20 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon ­
1 dl room ­
Klontje roomboter ­
3 eetlepels Zaanse mosterd
­4 plakken Kempische (of Boeren rauwe) ham
­4 to t8 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon met de room aan de kook. Voeg de mosterd toe en laat dit samen even doorkoken. Monteer de soep: klop er een klontje koude roomboter doorheen. Breng de soep zo nodig op smaak met zout en peper. Schuim de soep op met een staafmixer en schenk hem in voorverwarmde borden. Garneer met de ham en basilicum.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!