Romige aardappelschotel met Boeuf Bourguignon 
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

  • 200 g gebraden spek, in plakjes
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 200 g zoete ui, in dunne ringen
  • zout en peper
  • 1/2 l slagroom
  • 1/4 l melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal royaal in met boter en wrijf het teentje knoflook eroverheen. Schil en snijd de aardappels in dunne plakjes van 2 mm. Leg ze zonder af te spoelen direct in de ovenschaal afgewisseld met de ui en de spekplakjes. Bestrooi alles met een beetje zout en versgemalen peper.
  2. Schenk eerst de slagroom over de aardappels en dan de melk tot alles net onder staat. Verdeel de rest van de boter over de aardappels en bak de gratin in circa 1,5 uur in de oven bruin en gaar. Het is verstandig om de ovenschaal het eerste uur af te dekken met aluminiumfolie en het laatste half uur dit eraf te halen. Lekker met de kant-en-klare Boeuf Bourguignon van de Keurslager.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!