Ingrediënten
600 g gemengde paddenstoelen, fijngesneden
1 bos bosuitjes, in ringetjes gesneden
Olijfolie
600 ml water
1 groentebouillonblokje
100 ml witte wijn
100 ml melk
200 ml kookroom
1 theelepel mosterd
3 takjes tijm blaadjes, fijngehakt
4 soepstengels
4 blaadjes rucola
4 plakjes serranoham
Bereidingswijze
Stap 1.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bosuitjes en driekwart van de paddenstoelen circa 4 minuten.
Stap 2.
Voeg het water, het bouillonblokje, de wijn, melk, kookroom, mosterd en tijm toe. Kook de soep circa 10 minuten.
Stap 3.
Pureer de soep met een staafmixer en schenk hem vervolgens door een zeef.
Stap 4.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de overgebleven paddenstoelen in ongeveer 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper en roer de paddenstoelen door de soep.
Stap 5.
Wikkel plakjes serranoham en blaadjes rucola samen om de soepstengels.