Romige paddenstoelensoep met citroengras
20-40 minuten
Koken
6 personen
Brunch
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras
  • 4 gedroogde limoenblaadjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 8 dl sterke groentebouillon
  • 25 g bloem
  • 45 g roomboter
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 eidooier
  • 200 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en grof gehakt
  • 1 bakje shiso purper
  • 1 limoen, rasp

Dit gerecht is vegetarisch.

Bereidingswijze

  1. Smelt 20 gram roomboter en fruit hierin het sjalotje. Snijd het citroengras twee keer in de lengte doormidden. Leg in ieder deel een knoop en fruit dit even mee. Voeg de gedroogde limoenblaadjes toe met de kippenbouillon en laat het geheel 20 minuten trekken op laag vuur.
  2. Zeef de bouillon en meet na of 8 dl vocht overblijft. Breng de bouillon aan de kook, voeg de paddenstoelen toe en laat het 5 minuten zachtjes koken.
  3. Smelt 25 gram boter in een steelpan en roer er de bloem doorheen totdat een mooi roux ontstaat. Voeg een deel van de bouillon bij de roux en roer goed door. Doe dit mengsel weer terug bij de resterende bouillon met paddenstoelen en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Klop het eigeel los met de kokosmelk en roer dit door de hete soep. De soep mag niet meer koken (slechts tegen kookpunt aan).
  5. Schep de soep in diepe borden en garneer met shiso purper en limoenrasp.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 250 KCAL (1050 KJ). EIWIT: 6 G. VET: 21 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!