Romige preisoep met kip
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 200 g gekruid kipgehakt
  • 30 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stuks prei (niet te dik)
  • 300 g knolselderij, in blokjes gesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 3 el bieslook, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Braad de kipgehakt (zonder boter) rul en zet het weg. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en laat het even smoren.
  2. Voeg de knolselderij en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het circa 15 tot 20 minuten koken totdat de knolselderij zacht is.
  3. Haal de pan van het vuur, pureer de soep en voeg de kookroom toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in kommen of borden, verdeel het kipgehakt en bieslook eroverheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 387 KCAL (1609 KJ). VET: 23,0 G (WAARVAN 13,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 18,4 G. KOOLHYDRATEN: 20,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!