Romige soep van knolselderij
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

1 ui, gesneden in fijne blokjes
300 g knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
100 ml room
Scheutje olijfolie
4 plakken Serranoham
500 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Stoof de ui en de knolselderij zachtjes in een scheutje olijfolie. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe. Laat het geheel in zo’n 20 minuten gaar koken.

Pureer de soep met een staafmixer of blender en zeef hem vervolgens door een fijne zeef.

Breng de soep aan de kook en op smaak met peper en zout.

Leg de plakken Serranoham op een plaatje en droog ze in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op wat keukenpapier.

Giet de schuimige soep in voorverwarmde soepkoppen en leg er een gedroogde plak Serranoham bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!