‘Rommeltje’ van meringue, aardbei, ijs en lemon curd
20-40 minuten
Oven
4 personen
Nagerecht
Vegetarisch
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

VOOR DE LEMONCURD

  • 3 eieren
  • 5 eetlepels suiker
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 90 g boter, in blokjes
  • 125 ml citroensap
  • Halve theelepel vanille-extract

OVERIGE BENODIGDHEDEN

  • 3 eiwitten
  • 200 g kristalsuiker
  • 8 spritskoeken
  • 200 ml citroensorbetijs
  • 250 g aardbeien

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de lemon curd in een steelpan. Kook het mengsel op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten. Blijf kloppen tot het mengsel dik is. Giet het in een schaal en zet het 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten in een kom stijf met een mixer, klop de suiker erdoor en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes op een vel bakpapier van ongeveer 4 cm groot. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.
  3. Maak de aardbeien schoon en verkruimel de spritskoeken. Leg op elk bordje lemon curd, aardbeien en een bolletje ijs en verkruimel de sprits en meringues erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 675 KCAL
(2835 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 29 G (WAARVAN
13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 93 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!