Rookworst met Chinese kool en cashewnoten
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 2 rookworsten, in reepjes gesneden
  • 1 Chinese kool, in grove stukken
  • 150 g cashewnoten, ongezouten maar wel gebrand
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 rode peper, fijn gesneden zonder de zaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 bosje korianderblaadjes grof gehakt
  • 250 g shiitake, fijngesneden
  • 3 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • Sap van 2 limoenen
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Stap 1.
Neem een wok en bak de rookworst in de sesamolie in 3 tot 4 minuten bruin, voeg knoflook en peper toe en bak deze even mee. Voeg daarna de uien, paprika en shiitake toe en bak het geheel goed door. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

Stap 2.
Doe de Chinese kool erbij. Bak deze mee, schep alles goed door elkaar en blus af met de vissaus en het sap van de limoenen. Doe er de cashewnoten bij en garneer met de gehakte koriander.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!