Rookworst met pompoen, feta en amandelen
40-60 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 2 flespompoenen
  • 200 g feta
  • 30 g krulpeterselie, fijn gesneden
  • 150 g geroosterde amandelen, gehakt
  • 2 el honing
  • 2 takjes tijm, geritst
  • 1 Granny Smith appel, julienne gesneden
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de flespompoen en snijd plakken van 1 cm. Verdeel deze over een ovenplaat, besprenkel met de tijmblaadjes, 1 eetlepel honing en pof de pompoenen gedurende 45 minuten gaar in de oven.
  3. Verdeel de plakjes pompoen in een ovenschaal, samen met de feta en de andere eetlepel honing. Zet het geheel nog 5 minuten terug in de oven.
  4. Verwarm ondertussen de rookworsten in de stoomoven of in een pan. Verhit een grillpan, halveer de rookworsten over de lengte en gril er op de snijkanten mooie ruiten of strepen op.
  5. Neem de schaal uit de oven en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel de peterselie, amandelen en groene appel over de ovenschaal.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 869 KCAL (3.967 KJ). VET: 70 G (WAARVAN 45 G ONVERZADIGD). EIWIT: 43 G. KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!