Rosbief met gebakken witlof, broccoli en feta
40-60 minuten
Oven
6 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten
- 1 kg rosbief
- 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 3 takjes verse tijm, geritst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 9 el olijfolie
- 40 g roomboter
- 500 g witlof, 3 stronken in lengte gehalveerd
- 2 stronken broccoli, in dikke plakken gesneden
- 200 g feta
- 75 g gemengde eikenbladsla
- Olijfolie met citroenaroma
- Peper en zout
- 245 ml Jean Baton Bearnaise Sauce (pot)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de rozemarijn, tijmblaadjes en knoflook met 3 eetlepels olijfolie.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de rosbief rondom aan. Leg het vlees in een braadslede en bestrijk het met de knoflookolie. Bak de rosbief in de oven (of op de barbecue, indirecte garing) tot een kerntemperatuur van 52 graden ( ongeveer 1 uur).
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan, smelt 20 g roomboter erbij en bak hierin de 3 stronken witlof. Eerst 5 minuten op de platte kant op laag vuur. Draai ze om en bak de andere kant 5 minuten. Doe hetzelfde met de stronken broccoli.
- Snijd de rosbief in dunne plakken. Verdeel de broccoli over de borden, leg er de witlof bovenop en garneer het met de sla. Verkruimel de feta eroverheen en besprenkel het geheel met de olijfolie met citroenaroma en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verwarm de bearnaisesaus op laag vuur al roerend totdat deze lauwwarm is en serveer deze bij het gerecht.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 806 KCAL (3341 KJ). VET: 61,7 G (WAARVAN 46,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 50,0 G. KOOLHYDRATEN: 9,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!