Ingrediënten
Een stuk rosbief van 700 g
1 el. gemengde peperkorrels
2 jeneverbessen
1 dessert lepel grove
Mosterd
1 dessertlepel grof zeezout
1 el. gedroogde rozemarijn
1 el. olijfolie
1 el. vloeibare honing
10 geschilde sjalotten, gehalveerd
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 225°C. Plet de peperkorrels en jeneverbessen in een vijzel fijn en vermeng met mosterd, zout, rozemarijn, honing en olijfolie tot een pasta.
Stap 2.
Wrijf de rosbief rondom in met de pasta en leg hem in een braadslee, verdeel de eventueel resterende pasta erover. Leg de sjalotten eromheen. Braad de rosbief ca. 40 minuten, bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvet. Als je met je vinger op het vlees drukt en het vlees geeft mee is het nog rood van binnen. Voelt het iets steviger aan is het vlees rosé. Gebruikt u een vleesthermometer, dan moet die 55°C aanwijzen.
Stap 3.
Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt nog 10 minuten staan. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met gebakken aardappelen en de gekarameliseerde sjalotten.