Rosbief op Italiaanse wijze
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans

Ingrediënten

  • 700 g rosbief, aan een stuk
  • 60 g boter
  • 300 g linguine
  • 300 g shiitakes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 ml grappa
  • Balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bosje basilicum, gehakt
  • 100 g Pecorinokaas
  • 100 g rucola
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de rosbief snel aan elke kant mooi bruin. Breng het vlees op smaak met peper en zout en zet het in de oven tot het een kerntemperatuur bereikt van 52 graden (circa 20 minuten).
  3. Kook intussen de pasta gaar in water met zout en giet het af.
  4. Bak de shiitakes aan in de rest van de boter.
  5. Haal de rosbief uit de oven. Giet er wat grappa over en pak het vlees in met aluminiumfolie. Laat het even rusten.
  6. Snijd de rosbief in mooie plakken en maal er nog wat peper en zout overheen. Meng tot slot de pasta met shiitakes, knoflook, kappertjes en basilicum. Schaaf er een beetje Pecorinokaas over en serveer er wat rucola met balsamicoazijn bij.

Voedingswaarde per persoon
729 kcal (3.064 kj). Eiwit: 65 g. Vet: 24 g (waarvan 6 g onverzadigd). Koolhydraten: 60 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!