Rosbief uit de oven met paddenstoelensaus
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

600 g rosbief aan een stuk ­
1 sjalotje, gesnipperd ­
1 teenknoflook, fijngesneden
1 dl witte wijn
­4 dl kippenbouillon
­15 g gedroogde padden­stoelen (boleten of eekhoorntjesbrood)
­50 ml room
­1 doosje kastanje­
Champignons, in plakjes gesneden
Maizena (optioneel)
Olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1.
Week de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water.

Stap 2.
Bak de rosbief in een beetje olie rondom bruin en leg hem op een rooster in een voor­ verwarmde oven (180 graden) tot de kern­ temperatuur 55 graden bedraagt (ongeveer 25 minuten).

Stap 3.
Bak het sjalotje en de knoflook tot ze gla­zig zien. Voeg de wijn toe en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de bouillon en de paddenstoelen (met weekwater) toe en laat dit opnieuw tot de helft inkoken.

Stap 4.
Pureer de saus, voeg de room toe en laat het geheel nog iets inkoken. Bind de saus zo nodig met wat maizena.

Stap 5.
Bak de champignons goudbruin en voeg toe aan de saus. Serveer met flinterdunne spaghetti.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!