Ingrediënten
600 g rosbief aan een stuk
1 sjalotje, gesnipperd
1 teenknoflook, fijngesneden
1 dl witte wijn
4 dl kippenbouillon
15 g gedroogde paddenstoelen (boleten of eekhoorntjesbrood)
50 ml room
1 doosje kastanje
Champignons, in plakjes gesneden
Maizena (optioneel)
Olijfolie
Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1.
Week de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water.
Stap 2.
Bak de rosbief in een beetje olie rondom bruin en leg hem op een rooster in een voor verwarmde oven (180 graden) tot de kern temperatuur 55 graden bedraagt (ongeveer 25 minuten).
Stap 3.
Bak het sjalotje en de knoflook tot ze glazig zien. Voeg de wijn toe en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de bouillon en de paddenstoelen (met weekwater) toe en laat dit opnieuw tot de helft inkoken.
Stap 4.
Pureer de saus, voeg de room toe en laat het geheel nog iets inkoken. Bind de saus zo nodig met wat maizena.
Stap 5.
Bak de champignons goudbruin en voeg toe aan de saus. Serveer met flinterdunne spaghetti.