Rosbief uit de pan met sjalottenjus en warme krieltjessalade
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

600 g rosbief aan een stuk
500 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd ­ olijfolie
50 g roomboter
0,25 l rode wijn
3 laurierblaadjes

voor de krieltjessalade
500 g voorgekookte krieltjes
2 eetlepels fijngeknipte bieslook bosje bosui, in ringetjes gesneden ­ 1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Kruid het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin in boter met wat olie.

Voeg de sjalotjes toe en laat deze zachtjes meebakken. Schenk de rode wijn erbij, voeg de laurierblaadjes toe en bak het geheel 30 minuten op laag vuur. Keer halverwege de rosbief om.

Breng de krieltjes met flink wat zout aan de kook. Maak onder­ tussen een dressing van de knof­look, azijn, mosterd en olie.

Giet de aardappeltjes af zodra ze beetgaar zijn. Schenk er de dressing overheen en schep de krieltjes goed om.

Snijd de rosbief in mooie plak­ ken, verdeel deze over vier bor­den en schep de jus met sjalotten eroverheen. Leg er de krieltjes­ salade naast en bestrooi deze met bieslook en bosuitjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!