Ingrediënten
600 g rosbief aan een stuk
500 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd olijfolie
50 g roomboter
0,25 l rode wijn
3 laurierblaadjes
voor de krieltjessalade
500 g voorgekookte krieltjes
2 eetlepels fijngeknipte bieslook bosje bosui, in ringetjes gesneden 1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
5 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Kruid het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin in boter met wat olie.
Voeg de sjalotjes toe en laat deze zachtjes meebakken. Schenk de rode wijn erbij, voeg de laurierblaadjes toe en bak het geheel 30 minuten op laag vuur. Keer halverwege de rosbief om.
Breng de krieltjes met flink wat zout aan de kook. Maak onder tussen een dressing van de knoflook, azijn, mosterd en olie.
Giet de aardappeltjes af zodra ze beetgaar zijn. Schenk er de dressing overheen en schep de krieltjes goed om.
Snijd de rosbief in mooie plak ken, verdeel deze over vier borden en schep de jus met sjalotten eroverheen. Leg er de krieltjes salade naast en bestrooi deze met bieslook en bosuitjes.