Ingrediënten
500 g kippendijenvlees
200 g verse kousenband
400 g aardappel (vastkokend, ongeschild in vieren)
4 tenen knoflook (uit de knijper)
2 uien
4 eetlepels masalakerrie
4 eetlepels zonnebloemolie
8 stuks roti (Surinaamse pannenkoeken)
1 madame jeanette peper (fijngesneden zonder zaadjes)
4 eieren (hardgekookt, gepeld)
Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken en marineer de stukken in een kom met wat olie en masalakerrie. De knoflook en ui en de peper fijnsnijden.
Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de stukken kip en de peper toe en bak deze goudbruin aan. Voeg de kousenband en aardappels bij de kip. Voeg nu twee kopjes water toe.
Laat het geheel stoven tot de aardappels gaar zijn en de kousenband zacht. Laat nu de eieren even meepruttelen. Breng het geheel op smaak met wat zout.
Maak de roti-pannenkoeken warm in de magnetron zoals beschreven. Schep de kipschotel op een bord op de verwarmde pannenkoek.