Ingrediënten
400 g procureurlapjes, in reepjes
250 g Basmati- (of gele) rijst
50 g blanke rozijnen
1 bos bospeen, in plakjes
2 eetlepels olie
2 uien, fijngesneden
2 eetlepels kerriepoeder
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de rozijnen door de rijst en laat even staan. Kook ondertussen de bospeenplakjes (ongeveer 10 minuten).
Verhit de olie in een wok en bak de ui lichtbruin. Schep de ui uit de pan en bak in hetzelfde vet de procureurreepjes bruin en gaar.
Voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak kort.
Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht van de rijst door het vlees en breng het geheel al roerend tegen de kook aan. Schep
de wortels erbij en stoof het gerecht op laag vuur nog 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de rozijnenrijst.