Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ei
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gemalen komijn
1 mespuntje cayennepeper
1 bosje lente-ui (in ringetjes gesneden)
2 teentjes knou001eflook (uitgeperst)
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
4 muntblaadjes (gesneden)
Bereidingswijze
Stap 1.
Maak eerst de knoflook-yoghurtdip door de yoghurt te mengen met de mayonaise, een geperst knoflookteentje en gesneden muntblaadjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Stap 2.
Meng het gehakt met het ei, het andere knoflookteentje, de specerijen en lente-ui en wat peper en zout tot een stevige massa.
Stap 3.
Vorm het gehakt om de spiesjes. Laat het onderste gedeelte van het spiesje daarbij vrij. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de kebabspiesjes om en om totdat deze gaar zijn.
Stap 4.
Serveer de spiesjes met de knoflook-yoghurtdip.