Runder-kebabspiesjes met yoghurtdip
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

500 g rundergehakt
1 ei
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gemalen komijn
1 mespuntje cayennepeper
1 bosje lente-ui (in ringetjes gesneden)
2 teentjes kno flook (uitgeperst)
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
4 muntblaadjes (gesneden)

Bereidingswijze

Stap 1.
Maak eerst de knoflook-yoghurtdip door de yoghurt te mengen met de mayonaise, een geperst knoflookteentje en gesneden muntblaadjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 2.
Meng het gehakt met het ei, het andere knoflookteentje, de specerijen en lente-ui en wat peper en zout tot een stevige massa.

Stap 3.
Vorm het gehakt om de spiesjes. Laat het onderste gedeelte van het spiesje daarbij vrij. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de kebabspiesjes om en om totdat deze gaar zijn.

Stap 4.
Serveer de spiesjes met de knoflook-yoghurtdip.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!