Rundercarpaccio met pompoen en Chioggia bieten
20-40 minuten
Overig
4 personen
Tussengerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 150 g ossenhaas carpaccio
  • 1 flespompoen
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 4 Chioggia bieten
  • 40 g Parmezaanse kaasvlokken
  • 20 g muntblaadjes
  • 40 g rucola
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de flespompoen en maak er 4 delen van. Verwijder met een lepel de zaden en draden. Verwijder de schil en maak dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Maak met een steekring rondjes ter grootte van een plakje carpaccio. Leg de pompoenrondjes op een schaal. Meng het citroensap met de olijfolie en giet het over de pompoenrondjes. Laat de pompoen een uurtje marineren in de koelkast.
  2. Maak met een mandoline of kaasschaaf dunne plakjes van de bieten. Steek rondjes met dezelfde steekring.
  3. Verdeel de bieten, pompoen en carpaccio dakpansgewijs om en om in cirkels op de borden en besprenkel het met de marinade van de pompoen.
  4. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaasvlokken, verse muntblaadjes, rucola, peper en zout toe.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 241 KCAL (1003 KJ). VET: 14 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). EIWIT: 16 G. KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!