Runderezel met verse kapucijners
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 800 g runderezel
  • zout
  • 2 el gemengde peperkorrels
  • 1 tl kummelzaad
  • 50 g roomboter
  • 4 laurierblaadjes
  • 2,5 kg verse kapucijners
  • peterselie

Bereidingswijze

Oventijd: 45 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Bestrooi het vlees rondom met zout. Plet de peperkorrels en kummelzaad in een vijzel grof en druk dit rondom het vlees. Verwarm de boter in een braadpan en braad het vlees rondom op middelhoog vuur aan. Leg het vlees met het braadvet in een braadslee en verkruimel de laurier erover. Dop de kapucijners en leg ze in water met zout.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 100ºC en bak de runderezel in circa 45 minuten rosé. Steek een vlees­thermometer in het dikste stuk, bij een temperatuur van 50ºC is het vlees goed. Kook ondertussen de kapucijners in circa 10 minuten gaar, giet ze af en roer er een klontje boter door.
  3. Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het nog 5 minuten rusten voor het aansnijden. Bestrooi de kapucijners met gehakte peterselie. Snijd het vlees in dikke plak­ken en serveer met de kapucijners, de boterjus en bijvoorbeeld een kruimig aardappeltje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!