Runderkebabs met scherpe salsa
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Onbekend

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt of tartaar
  • 1 ui, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1 tl zout
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el koriander, gehakt
  • houten spiesjes

Voor de salsa

  • 5 trostomaten, ontveld en fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • ½ groene paprika, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • sap van een ½ citroen
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
  • zout

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt met alle andere ingrediënten in een keukenmachine en maal het goed fijn. Laat het gehakt in de koelkast minimaal een half uur opstijven en op smaak komen. Leg de spiesjes in een bak met water. Maak ondertussen de salsa; doe de gehakte tomaten met de suiker in een pan en laat op zacht vuur 5 minuten inkoken tot een dikke saus en laat dan afkoelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de tomatensaus en breng goed op smaak met zout.
  2. Vorm 8 worstjes van het gehakt en prik ze aan de spiesjes. Bak ze in de grillpan, koekenpan of in de oven aan beide kanten in 5 minuten gaar.
  3. Serveer met de salsa, groene sla en Marokkaans brood of pitabroodjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!