Runderlende gevuld met kruidig gehakt
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

  • plat stuk runderlende van 700 g met randje vet
  • 200 g rundergehakt
  • 3 el verse pesto
  • 1 eidooier
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • rolladetouw
  • 4 takken rozemarijn
  • olijfolie

Bereidingswijze

Oventijd: 60 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vermeng het gehakt met de pesto, eidooier, kaas en zout en peper. Leg een paar stukken touw evenwijdig van u af op het werkvlak. Leg de runderlende met het vetrandje naar onderen op het touw en bestrooi met zout en peper. Verdeel het gehakt over het vlees en zorg dat circa 2 cm van de rand vrij blijft.
  2. Rol het vlees losjes van u af op zodat de vulling er niet uit geknepen wordt en bind de rollade met een paar stukjes touw vast. Steek de takken rozemarijn tussen het touw. Leg de rollade in een braadslee en wrijf hem rondom in met zout en peper. Giet er wat olijfolie over en een paar eetlepels water omheen. Temper de oven naar 150 graden Celsius en bak de rollade in circa 60 minuten gaar.
  3. Laat de rollade even rusten voordat u hem in dikke plakken snijd. Giet de kruidige jus in een schaaltje voor erbij.

    Lekker met gestoomde groenten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!