Runderragout met bospaddenstoelen
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • schenkelvlees, gaar
  • 75 g boter
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 60 g bloem
  • 1/2 l warme runderbouillon
  • 100 ml room
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el bieslook, gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Verwarm de boter en fruit de ui op zacht vuur circa 5 minuten tot ze zacht en bruin is.
  3. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem van de bodem loslaat.
  4. Giet er al roerend de warme bouillon en room bij en blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus minimaal 2 minuten zachtjes koken.
  5. Bak de paddenstoelen op hoog vuur een paar minuten in een beetje boter en schep deze samen met het vlees door de saus.
  6. Breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met bieslook.

    Lekker met gebakken aardappelen of puree en een salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!