Ingrediënten
Runderribeye aan 1 stuk van 500 gr
1 bosje radijs
1/4 dl aceto balsamico
1 dl slagroom
1/2 potje gedroogde tomaatjes
Handje rucola
Voor de ribeyemarinade:
8 gr zout
10 gr suiker
30 draaien peper
1 teentje knoflook
1/2 dl aceto balsamico
8 gr korianderkorrels gekneusd
Voor de zoet zuur marinade:
1/2 dl natuur azijn
1 teentje knoflook
1 blaadje laurier
100 gr suiker
2 dl water
Wat sisho purple en tomatendressing
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng alles voor de ribeye marinade, leg het vlees hier in en laat een dag marineren. Kook het zoetzuur en laat afkoelen. Maak nu de radijsje schoon en blancheer ze. Laat ze afkoelen in het inmiddels koude zoetzuur.
Stap 2.
Klop de room met de aceto en met wat zout en peper stijf. Dit gaat snel door de zuren dus klop het niet te lang.
Stap 3.
Ribeye rondom aanbraden en dan in de oven schuiven; 20 minuten op 160 graden. Vlees af laten koelen en in dunne plakjes snijden.
Stap 4.
Maak nu de borden op met de radijsjes, het vlees, gedroogde tomaatjes, rucola, aceto room en de radijs. Eventueel voor het oog afmaken met wat sisho purple en tomatendressing.