Ingrediënten
4 runderribstukjes (of 4 ribeye’s van 200 g per stuk)
20 gedroogde abrikozen (in stukjes)
2 chilipepers (zonder pitjes fijngesneden)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 gele paprika (klein gesneden)
3 eetlepels kerriepoeder
2 sjalotjes (gesnipperd)
½ blikje kokosmelk
5 dl groentebouillon
4 eetlepels azijn
75 g suiker
200 g basmatirijst
¼ liter yoghurt
½ bosje gehakte munt
1 dl olijfolie
Bereidingswijze
Smoor de sjalotten, pepers, paprika en abrikozen in wat olie en voeg een eetlepel kerrie toe. Strooi er de suiker over en blus af met de kokosmelk en de azijn. Laat het geheel nu ongeveer ½ uur smoren totdat het een gebonden massa is, voeg eventueel wat water toe.
Kook de rijst met wat zout en een eetlepel kerrie in niet te veel water net niet gaar, giet het niet helemaal af en laat de rijst met het deksel erop staan.
Meng de yoghurt met de gehakte munt en breng de yoghurt verder op smaak met wat peper en zout.
Marineer de ribstukjes met wat olijfolie, kerrie, de geperste knoflook en flink wat peper. Verwarm een grillpan.
Gril het vlees aan beide zijden fl ink aan en zet het vuur laag. Laat het vlees nog ongeveer 5 minuten garen en laat het 3 minuten rusten voor het te snijden.
Serveer de ribbetjes met gekookte kerrierijst, de yoghurt en de abrikozenchutney.