Ingrediënten
600-800 gram rundvlees, vraag uw Keurslager om een mooi stuk braadvlees voor een runderrollade.
Boter
Kruidenrub maken van:
60 gram bruine basterd suiker
35 gram paprika poeder
70 gram Zeezout
30 gram witte peper
5 gram uien poeder
5 gram cayennepeper
Bereidingswijze
Stap 1.
Laat het vlees eerst 30-40 minuten op kamertemperatuur komen. Smeer de runderrollade in met olijfolie en de kruidenrub.
Stap 2.
Knip minimaal acht stukken touw af en leg ze evenwijdig neer met een tussenruimte. Strak oprollen, en leg de rollade met de ronde kant naar boven. De runderrollade opbinden met rolladetouw.
Stap 3.
Oven voorverwarmen op 125°C. Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbruisen en goudbruin kleuren. Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht.
Stap 4.
Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade. Zorg dat de punt van de kernthermometer in het midden (kern) van het vlees geprikt wordt. Garen in een braadslee tot in een kern van 46-48 °C. U kunt eventueel ook kiezen voor winter BBQ met deksel of braadpan.
Stap 5.
De rollade niet direct aansnijden. Inpakken in aluminiumfolie en 10 min. laten rusten, zodat de vleessappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog door gaart. Snijd de rollade in plakken en bedruip het geheel met het braadvocht uit de braadslede.